Select Page

Zoals je op Idealize hebt kunnen lezen gaat het mis bij Apple. Het grote Apple dat altijd zo goed geheimen kan bewaren, raakte een prototype van de nieuwe iPhone kwijt. OMG schreven mensen zelfs op Twitter. OMG…
Je kunt natuurlijk zeggen, ach, het is maar een telefoon. Who cares… Maar ja, in Apple-land is dat natuurlijk anders; de iPhone is magisch en Apple overkomt dit gewoonweg niet. En toen ik de brief van Apple aan Gizmodo las (Gizmodo heeft de telefoon in bezit en Apple vroeg hem netjes terug) kreeg ik even medelijden met Apple. Geen ‘goed’ medelijden, maar meer het soort medelijden wanneer je ziet dat een klein kind iets afgepakt is. Gizmodo had een snoepje van Apple afgepakt en nou was Apple verdrietig. ‘Kom jongens, doe niet zo flauw. Geef ‘m nu maar weer terug.’ Zo’n gevoel. Niet goed voor zo’n magisch über-merk als Apple. Of toch wel?
Ik ben sinds een half jaar over op de Mac en al iets langer op de iPhone. Wat een verademing. Echt, die PC laat ik voorgoed achter mij. Maar ik heb me wel altijd gestoord aan die Apple gestoorden. Idolate, blind volgende, fundamentalistische Apple fans die niet meer voor rede vatbaar zijn. Irritant.
Bij de introductie van de iPad ontstonden de eerste scheurtjes in de Apple-magic. Steeds meer journalisten riepen openlijk dat het apparaat wel wat essentiële onderdelen miste en zelfs vervende Apple-bloggers durfden kritisch te zijn. Ondanks het feit dat Steve weer met veel teveel superlatieven had gesproken over de briljante revolutie die Apple nu weer teweeg ging brengen. Ook het filmpje met Apple’s Chief Designer is echt gênant arrogant. ‘We are so briljant here at Apple…’
Maar het werkt niet meer. Sure, er hingen weer wat groupies aan Steve’s lippen, maar het kunstje is uitgewerkt. Het wordt tijd dat Apple weer wat menselijker wordt, wat minder über-mensch. En dit is hun kans.
Toon jezelf een goed verliezer Apple. Geef toe dat je het spel dit keer verloren heb. Maak je niet boos, maar feliciteer lachend je tegenstander. Dit is groter nieuws dan je laatste lancering, dus buit het uit! Als spel kunnen we het allemaal echt waarderen. En op de volgende lancering kun je er ook nog wat zelfspottende grappen over maken. Laat zien dat je jezelf ook nooit helemaal serieus hebt genomen, toen je zei dat je nieuwe telefoon de wereld zou veranderen. Laat jezelf heeeel even zien, Apple. Dan doen wij de volgende keer weer lekker mee met de show. I love you Apple.